Ucapan salam

Survey

Take our Online Survey

Renung-renunglah setiap hari

kata-kata hikmah agama

PENTING!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Assalamualaikum wbt.
Saya mengucapkan jutaan terima kasih kepada pengunjung kerana telah sudi membaca artikel yang saya post di blog yang penuh dengan ilmu agama.

Saya akan post beberapa artikel bertemakan haji & umrah termasuklah ibadah sempena hari raya korban..... Selamat hari raya aidiladha.....
Di bawah ini merupakan artikel mengenainya:

Bahagian 1- Puasa hari Arafah
Bahagian 2-Pengenalan Hari Raya Aidiladha
Bahagian 3-Panduan melaksanakan solat sunat hari raya korban
Bahagian 4-Sembelihan korban bukan sekadar ibadah
Bahagian 5-Ucapan hari raya korban & nasihat

Doakan saya

Assalamualaikum wbt.


Semasa saya di Sekolah Permata Pintar, saya menyeru semua pengunjung blog ini doakan saya semoga:


1. Berjaya dengan keputusan cemerlang dalam setiap ujian semester SPM terutama yang diadakan bulan Mac dengan A.


2. Diberi kefahaman tinggi dalam memahami pelajaran SPM terutama elektif sains & universiti.


3. Lepasi skor ujian TOFEL(ujian bahasa inggeris), supaya dapat ambil ujian SAT & akhirnya ke universiti di Amerika Syarikat atau London dalam kerjaya saintis.


4. Lindungilah saya supaya sentiasa di bawah penjagaan Allah swt.


5. Diberi kejayaan mewakili apa-apa pertandingan seperti genius olimpiad atau sebagainya di peringkat antarabangsa atau kebangsaan serta sukan sekali.


6. Diberi ketaqwaan yang tinggi.


7. Kalau tidak dapat sekalipun ke AS, doakan saya supaya result SPM saya serta O & A level excellent supaya dapat kerjaya tinggi lumayan & belajar di overseas.


8. Doakan saya juga semoga tidak lalai mengingati Allah swt apabila saya berjaya nanti & dapat menggunakan kebijaksanaan serta kejayaan gemilang itu ke arah jalan Allah swt & Rasul demi meninggikan syariat islam & menyumbang kemajuan di Malaysia setaraf negara barat. Hal ini kerana saya merupakan aset harapan negara. Insya-Allah. Kalau ingin islam & Malaysia maju, doakan saya.


9.Kepada sesiapa yang doakan saya & dimakbulkan Allah swt, Dia akan balas kalian semua dengan balasan ganjaran dunia akhirat.


Untuk pengetahuan semua, saya akan belajar syllabus SPM aliran sains tulen & universiti seperti algebra, calculatus, bahasa jepun & perancis.

Amin..........

pengumuman

Sempena bulan Ramadhan yang akan kita jalani pada hari lusa, insya-Allah, saya ingin ucapkan selamat menyambut dan menjalani ibadah bulan Ramadhan kepada seluruh umat Islam di dunia. Perbanyakkanlah amal ibadat berlipat ganda dan jalani ibadah puasa mengikut cara yang telah Rasullulah SAW ajarkan. Insya-Allah, saya akan menulis tazkirah ramadhan tetapi artikel ini hanya post pada setiap tiga hari seminggu (Jumaat, Sabtu & Ahad) setiap minggu dan tidak lupa juga post perkembangan saya terkini di PERMATApintar. Saya rasa ada dalam 11 kali saya akan post tazkirah ramadhan. Beberapa hari menjelang hari raya, saya akan post 3 kali mengenai ucapan saya dan artikel hari raya aidilfitri. Jangan lupa untuk mengikuti tazkirah saya walaupun 5 minit sahaja. Kunjungilah blog saya.

Tazkirah ramadhan

Artikel Hari Raya Aidilfitri

Blog lain

Blog lain

Peringatan!!!!!!!!!

Assalamualaikum wbt.

Video kiamat lebih dahsyat tetapi realitinya ia adalah gambaran sebenar & lebih dahsyat(4x) daripada video itu...... Semoga kita menginsafi kehidupan.......

'Sebarkanlah ajaranku walau satu ayat pun'

(Sabda Rasulullah SAW)
Inilah anugerah yang saya dapat(top 100 ahli blog terbaik)....
Maka sebab itulah saya mahu pengunjung supaya datang ke blog saya yang penuh dengan informasi agama....Carian pintas artikel agama anda

Peta Pengunjung

210

05 Oktober 2009

Harapan tipis temui mangsa

PADANG 4 Okt. - Sebuah lubang besar telah digali di tanah perkuburan awam Tunggul Hitam di Padang untuk mengebumikan 11 mayat yang tidak dapat dikenal pasti daripada runtuhan Hotel Ambacang, sebuah hotel popular dengan masakan pedas dan bumbung melengkung.

Pasukan penyelamat yang terus memeriksa runtuhan di hotel itu serta bangunan lain di bandar ini juga tidak menaruh harapan untuk menemui lagi mangsa yang masih hidup dalam gempa bumi di Sumatera Barat pada Rabu lalu.

Pekerja bantuan yang masuk lebih jauh ke kawasan pedalaman di Sumatera Barat menemui kampung-kampung yang terbenam dalam tanah runtuh dan mangsa berada dalam keadaan yang sangat memerlukan makanan, air dan tempat perlindungan.

"Hanya saya seorang yang tinggal. Anak, isteri, ibu mertua saya, mereka semua sudah tiada. Mereka sudah ditelan bumi," kata Zulfahmi, 39, seorang penduduk kampung Kapalo Koto, dekat Pariaman, kira-kira 40 kilometer ke utara Padang.

Dia berada bersama-sama 39 ahli keluarga sewaktu gempa bumi berukuran 7.9 skala Richter itu berlaku lalu mencetuskan kejadian tanah runtuh yang menenggelami kampungnya.

Di kawasan yang lebih terpencil, sekurang-kurangnya lima perkampungan dipercayai tertimbus di bawah lumpur dan batu. Di satu kawasan, tanah runtuh telah membenamkan seluruh penduduk yang sedang menghadiri satu majlis perkahwinan.

"Di kampung Pariaman, kami anggarkan kira-kira 600 orang mati.

"Sebuah menara setinggi 20 meter di salah sebuah kampung turut tertimbus sama sekali, jadi saya membuat andaian seluruh kampung tersebut telah terbenam sedalam 30 meter," kata ketua pusat bencana Kementerian Kesihatan, Rustam Pakaya.

Menteri Kesihatan Indonesia, Siti Fadillah Supari memberitahu Reuters bahawa kerajaan menganggarkan angka kematian boleh mencecah 3,000 orang.

Ancaman penyakit kini menimbulkan kebimbangan terutamanya di bandar Padang, di mana bau mayat reput menyelubungi udara di sekitar bangunan-bangunan yang musnah, kata beliau.

Di Padang, sebuah bandar pelabuhan yang mempunyai 900,000 penduduk, penyelamat menggali di celahcelah runtuhan bangunan untuk mencari beribu-ribu orang yang masih terperangkap.

"Kami sedang melakukan pemeriksaan terakhir, sebelum kami boleh mengisytiharkan fasa menyelamat sudah berakhir. Kami berpendapat kami berada di penghujung fasa menyelamat," kata pekerja penyelamat dari Britain, Peter Old daripada pasukan Rapid UK.

Beliau mengakui kemungkinan untuk menemui mangsa yang masih hidup adalah sangat tipis.

"Peringkat untuk menghentikan kerja menyelamat sudah bermula," katanya.
Kawasan Chinatown di Padang, terdiri daripada rumah-rumah kedai yang sudah usang turut musnah sama sekali dalam gempa bumi itu. - Reuters

Tiada ulasan:

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails

Nama Asmaul-Husna Allah