Ucapan salam

Survey

Take our Online Survey

Renung-renunglah setiap hari

kata-kata hikmah agama

PENTING!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Assalamualaikum wbt.
Saya mengucapkan jutaan terima kasih kepada pengunjung kerana telah sudi membaca artikel yang saya post di blog yang penuh dengan ilmu agama.

Saya akan post beberapa artikel bertemakan haji & umrah termasuklah ibadah sempena hari raya korban..... Selamat hari raya aidiladha.....
Di bawah ini merupakan artikel mengenainya:

Bahagian 1- Puasa hari Arafah
Bahagian 2-Pengenalan Hari Raya Aidiladha
Bahagian 3-Panduan melaksanakan solat sunat hari raya korban
Bahagian 4-Sembelihan korban bukan sekadar ibadah
Bahagian 5-Ucapan hari raya korban & nasihat

Doakan saya

Assalamualaikum wbt.


Semasa saya di Sekolah Permata Pintar, saya menyeru semua pengunjung blog ini doakan saya semoga:


1. Berjaya dengan keputusan cemerlang dalam setiap ujian semester SPM terutama yang diadakan bulan Mac dengan A.


2. Diberi kefahaman tinggi dalam memahami pelajaran SPM terutama elektif sains & universiti.


3. Lepasi skor ujian TOFEL(ujian bahasa inggeris), supaya dapat ambil ujian SAT & akhirnya ke universiti di Amerika Syarikat atau London dalam kerjaya saintis.


4. Lindungilah saya supaya sentiasa di bawah penjagaan Allah swt.


5. Diberi kejayaan mewakili apa-apa pertandingan seperti genius olimpiad atau sebagainya di peringkat antarabangsa atau kebangsaan serta sukan sekali.


6. Diberi ketaqwaan yang tinggi.


7. Kalau tidak dapat sekalipun ke AS, doakan saya supaya result SPM saya serta O & A level excellent supaya dapat kerjaya tinggi lumayan & belajar di overseas.


8. Doakan saya juga semoga tidak lalai mengingati Allah swt apabila saya berjaya nanti & dapat menggunakan kebijaksanaan serta kejayaan gemilang itu ke arah jalan Allah swt & Rasul demi meninggikan syariat islam & menyumbang kemajuan di Malaysia setaraf negara barat. Hal ini kerana saya merupakan aset harapan negara. Insya-Allah. Kalau ingin islam & Malaysia maju, doakan saya.


9.Kepada sesiapa yang doakan saya & dimakbulkan Allah swt, Dia akan balas kalian semua dengan balasan ganjaran dunia akhirat.


Untuk pengetahuan semua, saya akan belajar syllabus SPM aliran sains tulen & universiti seperti algebra, calculatus, bahasa jepun & perancis.

Amin..........

pengumuman

Sempena bulan Ramadhan yang akan kita jalani pada hari lusa, insya-Allah, saya ingin ucapkan selamat menyambut dan menjalani ibadah bulan Ramadhan kepada seluruh umat Islam di dunia. Perbanyakkanlah amal ibadat berlipat ganda dan jalani ibadah puasa mengikut cara yang telah Rasullulah SAW ajarkan. Insya-Allah, saya akan menulis tazkirah ramadhan tetapi artikel ini hanya post pada setiap tiga hari seminggu (Jumaat, Sabtu & Ahad) setiap minggu dan tidak lupa juga post perkembangan saya terkini di PERMATApintar. Saya rasa ada dalam 11 kali saya akan post tazkirah ramadhan. Beberapa hari menjelang hari raya, saya akan post 3 kali mengenai ucapan saya dan artikel hari raya aidilfitri. Jangan lupa untuk mengikuti tazkirah saya walaupun 5 minit sahaja. Kunjungilah blog saya.

Tazkirah ramadhan

Artikel Hari Raya Aidilfitri

Blog lain

Blog lain

Peringatan!!!!!!!!!

Assalamualaikum wbt.

Video kiamat lebih dahsyat tetapi realitinya ia adalah gambaran sebenar & lebih dahsyat(4x) daripada video itu...... Semoga kita menginsafi kehidupan.......

'Sebarkanlah ajaranku walau satu ayat pun'

(Sabda Rasulullah SAW)
Inilah anugerah yang saya dapat(top 100 ahli blog terbaik)....
Maka sebab itulah saya mahu pengunjung supaya datang ke blog saya yang penuh dengan informasi agama....Carian pintas artikel agama anda

Peta Pengunjung

210

03 November 2009

Dua rakyat Malaysia terbunuh dalam kemalangan di Madinah

MEKAH 2 Nov. - Dua rakyat Malaysia terbunuh apabila kenderaan pacuan empat roda yang mereka naiki terlibat dalam kemalangan di Yutma, kira-kira 70 kilometer dari Madinah, malam semalam.
Mangsa yang terbunuh ialah Basir Hassan, 35, dan Shariff Ismail, 57, pekerja Syarikat Aramal Services. Seorang lagi rakyat Malaysia, Zulazil Yasin, 36, cedera parah di kepala dan kini dirawat di Hospital King Fahad, Madinah.
Pusat Operasi Tabung Haji di Mekah dalam kenyataannya malam ini berkata, kenderaan jenis GMC yang dinaiki mangsa dan dipandu oleh pemandu warga Indonesia dari syarikat pengangkutan, Alfa Kargo ketika kejadian dalam perjalanan dari Madinah ke Mekah.
Bagaimanapun, Tabung Haji belum mendapat maklumat sama ada kenderaan itu terbabas atau bertembung dengan kenderaan lain.
''Pemandu GMC berkenaan telah ditahan oleh polis untuk siasatan lanjut berhubung nahas itu dan pegawai perubatan Tabung Haji di Madinah telah membuat pengecaman mangsa di Hospital Miqat dan Hospital King Fahad.
''Anak Allahyarham Shariff juga telah membuat pengecaman jenazah bapanya, manakala jenazah Basir oleh jirannya," katanya.
Ketiga-tiga rakyat Malaysia itu menggunakan visa kerja dari rakan niaga syarikat tersebut di negara ini iaitu Alfa Cargo.
Alfa Cargo adalah sebuah syarikat di Arab Saudi yang dilantik oleh Tabung Haji untuk menguruskan bagasi para jemaah haji dari Malaysia.
Pusat Operasi Tabung Haji menambah, anak Allahyarham Shariff telah bersetuju menandatangani borang kebenaran pengebumian bapanya.
Sementara itu, Ketua Rombongan Haji Malaysia, Mohd. Salleh Abd. Mubin mengucapkan takziah dan simpati kepada keluarga kedua-dua mangsa dan berharap keluarga mereka dapat menerima nahas itu sebagai takdir.
Beliau berkata, pihak Tabung Haji melalui Pejabat Konsulnya dan Pejabat Operasi Haji di Madinah telah menguruskan pengebumian kedua-dua mangsa di tanah perkuburan al-Baqi' dan sebelum itu, jenazah disembahyangkan di Masjid Nabawi yang terletak bersebelahan perkuburan tersebut.

Tiada ulasan:

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails

Nama Asmaul-Husna Allah