Ucapan salam

Survey

Take our Online Survey

Renung-renunglah setiap hari

kata-kata hikmah agama

PENTING!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Assalamualaikum wbt.
Saya mengucapkan jutaan terima kasih kepada pengunjung kerana telah sudi membaca artikel yang saya post di blog yang penuh dengan ilmu agama.

Saya akan post beberapa artikel bertemakan haji & umrah termasuklah ibadah sempena hari raya korban..... Selamat hari raya aidiladha.....
Di bawah ini merupakan artikel mengenainya:

Bahagian 1- Puasa hari Arafah
Bahagian 2-Pengenalan Hari Raya Aidiladha
Bahagian 3-Panduan melaksanakan solat sunat hari raya korban
Bahagian 4-Sembelihan korban bukan sekadar ibadah
Bahagian 5-Ucapan hari raya korban & nasihat

Doakan saya

Assalamualaikum wbt.


Semasa saya di Sekolah Permata Pintar, saya menyeru semua pengunjung blog ini doakan saya semoga:


1. Berjaya dengan keputusan cemerlang dalam setiap ujian semester SPM terutama yang diadakan bulan Mac dengan A.


2. Diberi kefahaman tinggi dalam memahami pelajaran SPM terutama elektif sains & universiti.


3. Lepasi skor ujian TOFEL(ujian bahasa inggeris), supaya dapat ambil ujian SAT & akhirnya ke universiti di Amerika Syarikat atau London dalam kerjaya saintis.


4. Lindungilah saya supaya sentiasa di bawah penjagaan Allah swt.


5. Diberi kejayaan mewakili apa-apa pertandingan seperti genius olimpiad atau sebagainya di peringkat antarabangsa atau kebangsaan serta sukan sekali.


6. Diberi ketaqwaan yang tinggi.


7. Kalau tidak dapat sekalipun ke AS, doakan saya supaya result SPM saya serta O & A level excellent supaya dapat kerjaya tinggi lumayan & belajar di overseas.


8. Doakan saya juga semoga tidak lalai mengingati Allah swt apabila saya berjaya nanti & dapat menggunakan kebijaksanaan serta kejayaan gemilang itu ke arah jalan Allah swt & Rasul demi meninggikan syariat islam & menyumbang kemajuan di Malaysia setaraf negara barat. Hal ini kerana saya merupakan aset harapan negara. Insya-Allah. Kalau ingin islam & Malaysia maju, doakan saya.


9.Kepada sesiapa yang doakan saya & dimakbulkan Allah swt, Dia akan balas kalian semua dengan balasan ganjaran dunia akhirat.


Untuk pengetahuan semua, saya akan belajar syllabus SPM aliran sains tulen & universiti seperti algebra, calculatus, bahasa jepun & perancis.

Amin..........

pengumuman

Sempena bulan Ramadhan yang akan kita jalani pada hari lusa, insya-Allah, saya ingin ucapkan selamat menyambut dan menjalani ibadah bulan Ramadhan kepada seluruh umat Islam di dunia. Perbanyakkanlah amal ibadat berlipat ganda dan jalani ibadah puasa mengikut cara yang telah Rasullulah SAW ajarkan. Insya-Allah, saya akan menulis tazkirah ramadhan tetapi artikel ini hanya post pada setiap tiga hari seminggu (Jumaat, Sabtu & Ahad) setiap minggu dan tidak lupa juga post perkembangan saya terkini di PERMATApintar. Saya rasa ada dalam 11 kali saya akan post tazkirah ramadhan. Beberapa hari menjelang hari raya, saya akan post 3 kali mengenai ucapan saya dan artikel hari raya aidilfitri. Jangan lupa untuk mengikuti tazkirah saya walaupun 5 minit sahaja. Kunjungilah blog saya.

Tazkirah ramadhan

Artikel Hari Raya Aidilfitri

Blog lain

Blog lain

Peringatan!!!!!!!!!

Assalamualaikum wbt.

Video kiamat lebih dahsyat tetapi realitinya ia adalah gambaran sebenar & lebih dahsyat(4x) daripada video itu...... Semoga kita menginsafi kehidupan.......

'Sebarkanlah ajaranku walau satu ayat pun'

(Sabda Rasulullah SAW)
Inilah anugerah yang saya dapat(top 100 ahli blog terbaik)....
Maka sebab itulah saya mahu pengunjung supaya datang ke blog saya yang penuh dengan informasi agama....Carian pintas artikel agama anda

Peta Pengunjung

210

29 Januari 2010

Tandas berbayar di masjid


KAUNTER sumbangan bagi orang luar yang menggunakan bilik air dan tandas di Masjid Jamek Sultan Ibrahim.

MUAR 28 Jan. – Bagi orang luar yang mengunjungi Masjid Jamek Sultan Ibrahim di sini pasti terkejut apabila mereka perlu mengeluarkan wang untuk menggunakan bilik air dan tandas di masjid tersebut. Biarpun tandas berkenaan tertera nilai 20 sen untuk membuang air dan 60 sen bagi mandi, pengguna sebenarnya digalakkan bersedekah bagi bersama-sama menjaga kebersihan dan keceriaan masjid.
Sedikit sebanyak, langkah mengenakan bayaran itu agak menimbulkan kontroversi kepada ahli jemaah.
Namun matlamatnya adalah bagi membimbing peranan bersama daripada anggota masyarakat.
Seorang ahli jemaah masjid, Mohd. Zaki Mustafa, 51, memberitahu, langkah meletakkan kaunter bayaran tersebut dilakukan kerana kemudahan masjid itu kerap kali disalah gunakan.
“Kedudukan masjid ini terletak berhampiran dengan Dataran Tanjung Emas dan setiap kali bila ada program, orang luar terutama pekerja asing akan masuk ke masjid ini.
“Tidak salah untuk menggunakannya namun mereka masuk sesuka hati, mandi dan tidak menjaga kebersihan,” katanya.
Menurutnya, langkah mengenakan bayaran itu pada mulanya menerima reaksi negatif namun matlamat utamanya adalah untuk mendidik masyarakat menghargai kebersihan masjid.
“Sebenarnya, sumbangan yang diharapkan adalah ikhlas daripada orang ramai dan memang kami terkejut mendapati jumlah sumbangan yang diterima adalah amat menggalakkan,” katanya.
Sementara itu, Pengerusi Lujnah masjid itu, Dzulkafli Mohamed berkata, sumbangan yang diterima menerusi kaunter itu akan digunakan untuk aktiviti kebersihan dan keceriaan masjid itu.
“Bagi menjaga kaunter ini, pihak masjid mengambil orang kurang upaya dan ini memberi peluang pekerjaan bagi golongan tersebut,” katanya yang juga Pegawai Tadbir Agama Daerah Muar.
Jelasnya, biarpun bukan berbentuk kutipan secara penguatkuasaan, pihaknya menerima reaksi positif menerusi sumbangan berterusan daripada orang ramai.

Tiada ulasan:

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails

Nama Asmaul-Husna Allah