Ucapan salam

Survey

Take our Online Survey

Renung-renunglah setiap hari

kata-kata hikmah agama

PENTING!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Assalamualaikum wbt.
Saya mengucapkan jutaan terima kasih kepada pengunjung kerana telah sudi membaca artikel yang saya post di blog yang penuh dengan ilmu agama.

Saya akan post beberapa artikel bertemakan haji & umrah termasuklah ibadah sempena hari raya korban..... Selamat hari raya aidiladha.....
Di bawah ini merupakan artikel mengenainya:

Bahagian 1- Puasa hari Arafah
Bahagian 2-Pengenalan Hari Raya Aidiladha
Bahagian 3-Panduan melaksanakan solat sunat hari raya korban
Bahagian 4-Sembelihan korban bukan sekadar ibadah
Bahagian 5-Ucapan hari raya korban & nasihat

Doakan saya

Assalamualaikum wbt.


Semasa saya di Sekolah Permata Pintar, saya menyeru semua pengunjung blog ini doakan saya semoga:


1. Berjaya dengan keputusan cemerlang dalam setiap ujian semester SPM terutama yang diadakan bulan Mac dengan A.


2. Diberi kefahaman tinggi dalam memahami pelajaran SPM terutama elektif sains & universiti.


3. Lepasi skor ujian TOFEL(ujian bahasa inggeris), supaya dapat ambil ujian SAT & akhirnya ke universiti di Amerika Syarikat atau London dalam kerjaya saintis.


4. Lindungilah saya supaya sentiasa di bawah penjagaan Allah swt.


5. Diberi kejayaan mewakili apa-apa pertandingan seperti genius olimpiad atau sebagainya di peringkat antarabangsa atau kebangsaan serta sukan sekali.


6. Diberi ketaqwaan yang tinggi.


7. Kalau tidak dapat sekalipun ke AS, doakan saya supaya result SPM saya serta O & A level excellent supaya dapat kerjaya tinggi lumayan & belajar di overseas.


8. Doakan saya juga semoga tidak lalai mengingati Allah swt apabila saya berjaya nanti & dapat menggunakan kebijaksanaan serta kejayaan gemilang itu ke arah jalan Allah swt & Rasul demi meninggikan syariat islam & menyumbang kemajuan di Malaysia setaraf negara barat. Hal ini kerana saya merupakan aset harapan negara. Insya-Allah. Kalau ingin islam & Malaysia maju, doakan saya.


9.Kepada sesiapa yang doakan saya & dimakbulkan Allah swt, Dia akan balas kalian semua dengan balasan ganjaran dunia akhirat.


Untuk pengetahuan semua, saya akan belajar syllabus SPM aliran sains tulen & universiti seperti algebra, calculatus, bahasa jepun & perancis.

Amin..........

pengumuman

Sempena bulan Ramadhan yang akan kita jalani pada hari lusa, insya-Allah, saya ingin ucapkan selamat menyambut dan menjalani ibadah bulan Ramadhan kepada seluruh umat Islam di dunia. Perbanyakkanlah amal ibadat berlipat ganda dan jalani ibadah puasa mengikut cara yang telah Rasullulah SAW ajarkan. Insya-Allah, saya akan menulis tazkirah ramadhan tetapi artikel ini hanya post pada setiap tiga hari seminggu (Jumaat, Sabtu & Ahad) setiap minggu dan tidak lupa juga post perkembangan saya terkini di PERMATApintar. Saya rasa ada dalam 11 kali saya akan post tazkirah ramadhan. Beberapa hari menjelang hari raya, saya akan post 3 kali mengenai ucapan saya dan artikel hari raya aidilfitri. Jangan lupa untuk mengikuti tazkirah saya walaupun 5 minit sahaja. Kunjungilah blog saya.

Tazkirah ramadhan

Artikel Hari Raya Aidilfitri

Blog lain

Blog lain

Peringatan!!!!!!!!!

Assalamualaikum wbt.

Video kiamat lebih dahsyat tetapi realitinya ia adalah gambaran sebenar & lebih dahsyat(4x) daripada video itu...... Semoga kita menginsafi kehidupan.......

'Sebarkanlah ajaranku walau satu ayat pun'

(Sabda Rasulullah SAW)
Inilah anugerah yang saya dapat(top 100 ahli blog terbaik)....
Maka sebab itulah saya mahu pengunjung supaya datang ke blog saya yang penuh dengan informasi agama....Carian pintas artikel agama anda

Peta Pengunjung

210

13 Februari 2010

Tip cemerlang Bahasa Arab


* CINTA dan insan tidak boleh dipisahkan. Insan perlu bercinta dan dicintai. Tanpa cinta, hidup tidak bermakna. Pertamanya, kita wajib mencintai Allah. Kita mulakan sesuatu dengan lafaz "dengan nama Allah Yang Maha Pengasih dan Maha Penyayang." Daripada 99 nama-Nya, Allah mengutamakan dua nama ini. Sehubungan itu, marilah kita hidup dengan penuh kasih sayang.
* Untuk mahir berbahasa Arab, kita mesti mencintai Bahasa Arab. Bahasa Arab bukan pilihan manusia, tetapi ia adalah pilihan Allah. Jadi, bahasa Arab adalah bahasa yang paling mudah kerana Allah yang Maha Mengetahui telah memilihnya untuk kita. Oleh kerana Allah sayang kepada kita, sudah tentulah Dia memilih bahasa yang paling mudah untuk hamba-Nya.
* Tahniah kepada SM Agama al al-Iughah dan kepada semua pelajarnya pada 14 Januari, 6 Februari dan 7 Februari lalu. Program B Arab PM (penting & mudah) 
* Kini, Bengkel bahasa Arab PM diadakan di seluruh pelosok Malaysia. Ia dilakukan sebagai melaksanakan gagasan "1 Malaysia Boleh berbahasa Arab". Setiap peserta hanya perlu membayar kos bahan berwarna-warni (potongan 33 peratus) dan mereka akan memperoleh khidmat nasihat selama empat jam secara percuma. Mana-mana pihak sama ada kerajaan, swasta ataupun individu yang berminat boleh menganjurkan bengkel selama empat jam ini di tempat mereka. Memandangkan sambutan yang amat menggalakkan, tempahan bengkel adalah berdasarkan siapa dulu dia dapat.
Program : Bengkel Penyediaan Bahan B Arab 1Malaysia Mulai 2011
Tarikh : 8 Feb hingga 12 Feb 2010 (Isnin hingga Jumaat)
Masa : 0800 pagi -1000 malam
Tempat : Hotel Quality, Shah Alam, Selangor.
Peserta : Pensyarah, guru, penerbit, pereka hiasan, editor, penulis dan pelukis.
Program : Bengkel Bahasa Arab PM
Tarikh : 18 Feb 2010 (Khamis)
Masa : 0830 pagi -1.00 tenghari
Tempat : Sekolah Menengah Raja Dr Nazrin, Kampung Gajah, Perak.
Peserta : 410 pelajar tingkatan 1 hingga 5.
   

Tiada ulasan:

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails

Nama Asmaul-Husna Allah