Ucapan salam

Survey

Take our Online Survey

Renung-renunglah setiap hari

kata-kata hikmah agama

PENTING!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Assalamualaikum wbt.
Saya mengucapkan jutaan terima kasih kepada pengunjung kerana telah sudi membaca artikel yang saya post di blog yang penuh dengan ilmu agama.

Saya akan post beberapa artikel bertemakan haji & umrah termasuklah ibadah sempena hari raya korban..... Selamat hari raya aidiladha.....
Di bawah ini merupakan artikel mengenainya:

Bahagian 1- Puasa hari Arafah
Bahagian 2-Pengenalan Hari Raya Aidiladha
Bahagian 3-Panduan melaksanakan solat sunat hari raya korban
Bahagian 4-Sembelihan korban bukan sekadar ibadah
Bahagian 5-Ucapan hari raya korban & nasihat

Doakan saya

Assalamualaikum wbt.


Semasa saya di Sekolah Permata Pintar, saya menyeru semua pengunjung blog ini doakan saya semoga:


1. Berjaya dengan keputusan cemerlang dalam setiap ujian semester SPM terutama yang diadakan bulan Mac dengan A.


2. Diberi kefahaman tinggi dalam memahami pelajaran SPM terutama elektif sains & universiti.


3. Lepasi skor ujian TOFEL(ujian bahasa inggeris), supaya dapat ambil ujian SAT & akhirnya ke universiti di Amerika Syarikat atau London dalam kerjaya saintis.


4. Lindungilah saya supaya sentiasa di bawah penjagaan Allah swt.


5. Diberi kejayaan mewakili apa-apa pertandingan seperti genius olimpiad atau sebagainya di peringkat antarabangsa atau kebangsaan serta sukan sekali.


6. Diberi ketaqwaan yang tinggi.


7. Kalau tidak dapat sekalipun ke AS, doakan saya supaya result SPM saya serta O & A level excellent supaya dapat kerjaya tinggi lumayan & belajar di overseas.


8. Doakan saya juga semoga tidak lalai mengingati Allah swt apabila saya berjaya nanti & dapat menggunakan kebijaksanaan serta kejayaan gemilang itu ke arah jalan Allah swt & Rasul demi meninggikan syariat islam & menyumbang kemajuan di Malaysia setaraf negara barat. Hal ini kerana saya merupakan aset harapan negara. Insya-Allah. Kalau ingin islam & Malaysia maju, doakan saya.


9.Kepada sesiapa yang doakan saya & dimakbulkan Allah swt, Dia akan balas kalian semua dengan balasan ganjaran dunia akhirat.


Untuk pengetahuan semua, saya akan belajar syllabus SPM aliran sains tulen & universiti seperti algebra, calculatus, bahasa jepun & perancis.

Amin..........

pengumuman

Sempena bulan Ramadhan yang akan kita jalani pada hari lusa, insya-Allah, saya ingin ucapkan selamat menyambut dan menjalani ibadah bulan Ramadhan kepada seluruh umat Islam di dunia. Perbanyakkanlah amal ibadat berlipat ganda dan jalani ibadah puasa mengikut cara yang telah Rasullulah SAW ajarkan. Insya-Allah, saya akan menulis tazkirah ramadhan tetapi artikel ini hanya post pada setiap tiga hari seminggu (Jumaat, Sabtu & Ahad) setiap minggu dan tidak lupa juga post perkembangan saya terkini di PERMATApintar. Saya rasa ada dalam 11 kali saya akan post tazkirah ramadhan. Beberapa hari menjelang hari raya, saya akan post 3 kali mengenai ucapan saya dan artikel hari raya aidilfitri. Jangan lupa untuk mengikuti tazkirah saya walaupun 5 minit sahaja. Kunjungilah blog saya.

Tazkirah ramadhan

Artikel Hari Raya Aidilfitri

Blog lain

Blog lain

Peringatan!!!!!!!!!

Assalamualaikum wbt.

Video kiamat lebih dahsyat tetapi realitinya ia adalah gambaran sebenar & lebih dahsyat(4x) daripada video itu...... Semoga kita menginsafi kehidupan.......

'Sebarkanlah ajaranku walau satu ayat pun'

(Sabda Rasulullah SAW)
Inilah anugerah yang saya dapat(top 100 ahli blog terbaik)....
Maka sebab itulah saya mahu pengunjung supaya datang ke blog saya yang penuh dengan informasi agama....Carian pintas artikel agama anda

Peta Pengunjung

210

22 Januari 2011

Latih tubi peperiksaan di Masjid Negara

Setiap pelajar mestilah menyiapkan diri dalam segi fizikal dan mental menjelang peperiksaan. - Gambar hiasan


BIARPUN peperiksaan besar seperti Ujian Penilaian Sekolah Rendah (UPSR), Penilaian Menengah Rendah (PMR) dan Sijil Pelajaran Malaysia (SPM) masih jauh, namun bak kata pepatah, 'sediakan payung sebelum hujan' wajar dijadikan sempadan terutamanya kepada para pelajar serta ibu bapa.
Ditambah pula, peperiksaan-peperiksaan ini lumrahnya dijadikan kayu ukur dalam mencerminkan masa depan akademik para pelajar serta jaminan untuk mereka diterima menyambung pengajian ke peringkat menara gading, sama ada di dalam atau luar negeri.
Menyedari akan hal ini, Masjid Negara dengan kerjasama Akademi Minda Bistari akan menganjurkan program yang dikenali Latihan Latih Tubi Subjek Kritikal atau singkatannya Lasak 2011 bermula 13 Februari ini.
Unit Perhubungan Awam dan Pusat Sumber Masjid Negara dalam kenyataannya berkata, objektif program itu adalah membimbing pelajar memahami topik-topik sukar, meningkatkan prestasi subjek kritikal, memantapkan keyakinan pelajar dan menggalakkan sesi interaksi serta soal jawab bersama tenaga pengajar
Program ini selain disasarkan kepada para pelajar yang akan menduduki UPSR, PMR dan SPM bagi tahun 2011, juga dibuka untuk pelajar Tingkatan 2, 4 dan Darjah 4 dan 5, jika ada kekosongan kelas.
Selain itu, program berbentuk tuisyen dan kelas ini akan diadakan setiap Ahad bermula pukul 12.30 tengah hari sehingga 6 petang (kecuali Ahad minggu pertama). Kelas-kelas akan dijalankan di Kelas Pendidikan Islam, Masjid Negara.
Yuran bulanan bagi peserta adalah RM150 yang merangkumi kos pembelajaran, nota, fail, makan dan minum.
Bagi calon UPSR, subjek yang disediakan adalah subjek teras iaitu Bahasa Malaysia, Bahasa Inggeris, Matematik dan Sains. Subjek yang sama juga bagi calon PMR.
Sementara itu, bagi calon SPM (Sastera dan Sains) pula - Bahasa Melayu, Bahasa Inggeris, Matematik, Sains, Fizik, Kimia dan Matematik Tambahan.
Tempat adalah terhad iaitu 100 orang pelajar sahaja bagi setiap modul peperiksaan. Para pelajar akan dibimbing oleh tenaga pengajar yang terdiri daripada guru pakar yang bertauliah dan berpengalaman sekitar Lembah Klang (disediakan oleh Akademi Minda Bestari)
Mereka yang berminat boleh mengisi borang dan pembayaran boleh dibuat di Pejabat Masjid Negara.
Pertanyaan lanjut, boleh menghubungi talian am Masjid Negara di talian 03-2693 7784 (Ustazah Nor Simah) atau Ariffin (Akademi Minda Bestari) di talian 017-656 5999.

Tiada ulasan:

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails

Nama Asmaul-Husna Allah