Ucapan salam

Survey

Take our Online Survey

Renung-renunglah setiap hari

kata-kata hikmah agama

PENTING!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Assalamualaikum wbt.
Saya mengucapkan jutaan terima kasih kepada pengunjung kerana telah sudi membaca artikel yang saya post di blog yang penuh dengan ilmu agama.

Saya akan post beberapa artikel bertemakan haji & umrah termasuklah ibadah sempena hari raya korban..... Selamat hari raya aidiladha.....
Di bawah ini merupakan artikel mengenainya:

Bahagian 1- Puasa hari Arafah
Bahagian 2-Pengenalan Hari Raya Aidiladha
Bahagian 3-Panduan melaksanakan solat sunat hari raya korban
Bahagian 4-Sembelihan korban bukan sekadar ibadah
Bahagian 5-Ucapan hari raya korban & nasihat

Doakan saya

Assalamualaikum wbt.


Semasa saya di Sekolah Permata Pintar, saya menyeru semua pengunjung blog ini doakan saya semoga:


1. Berjaya dengan keputusan cemerlang dalam setiap ujian semester SPM terutama yang diadakan bulan Mac dengan A.


2. Diberi kefahaman tinggi dalam memahami pelajaran SPM terutama elektif sains & universiti.


3. Lepasi skor ujian TOFEL(ujian bahasa inggeris), supaya dapat ambil ujian SAT & akhirnya ke universiti di Amerika Syarikat atau London dalam kerjaya saintis.


4. Lindungilah saya supaya sentiasa di bawah penjagaan Allah swt.


5. Diberi kejayaan mewakili apa-apa pertandingan seperti genius olimpiad atau sebagainya di peringkat antarabangsa atau kebangsaan serta sukan sekali.


6. Diberi ketaqwaan yang tinggi.


7. Kalau tidak dapat sekalipun ke AS, doakan saya supaya result SPM saya serta O & A level excellent supaya dapat kerjaya tinggi lumayan & belajar di overseas.


8. Doakan saya juga semoga tidak lalai mengingati Allah swt apabila saya berjaya nanti & dapat menggunakan kebijaksanaan serta kejayaan gemilang itu ke arah jalan Allah swt & Rasul demi meninggikan syariat islam & menyumbang kemajuan di Malaysia setaraf negara barat. Hal ini kerana saya merupakan aset harapan negara. Insya-Allah. Kalau ingin islam & Malaysia maju, doakan saya.


9.Kepada sesiapa yang doakan saya & dimakbulkan Allah swt, Dia akan balas kalian semua dengan balasan ganjaran dunia akhirat.


Untuk pengetahuan semua, saya akan belajar syllabus SPM aliran sains tulen & universiti seperti algebra, calculatus, bahasa jepun & perancis.

Amin..........

pengumuman

Sempena bulan Ramadhan yang akan kita jalani pada hari lusa, insya-Allah, saya ingin ucapkan selamat menyambut dan menjalani ibadah bulan Ramadhan kepada seluruh umat Islam di dunia. Perbanyakkanlah amal ibadat berlipat ganda dan jalani ibadah puasa mengikut cara yang telah Rasullulah SAW ajarkan. Insya-Allah, saya akan menulis tazkirah ramadhan tetapi artikel ini hanya post pada setiap tiga hari seminggu (Jumaat, Sabtu & Ahad) setiap minggu dan tidak lupa juga post perkembangan saya terkini di PERMATApintar. Saya rasa ada dalam 11 kali saya akan post tazkirah ramadhan. Beberapa hari menjelang hari raya, saya akan post 3 kali mengenai ucapan saya dan artikel hari raya aidilfitri. Jangan lupa untuk mengikuti tazkirah saya walaupun 5 minit sahaja. Kunjungilah blog saya.

Tazkirah ramadhan

Artikel Hari Raya Aidilfitri

Blog lain

Blog lain

Peringatan!!!!!!!!!

Assalamualaikum wbt.

Video kiamat lebih dahsyat tetapi realitinya ia adalah gambaran sebenar & lebih dahsyat(4x) daripada video itu...... Semoga kita menginsafi kehidupan.......

'Sebarkanlah ajaranku walau satu ayat pun'

(Sabda Rasulullah SAW)
Inilah anugerah yang saya dapat(top 100 ahli blog terbaik)....
Maka sebab itulah saya mahu pengunjung supaya datang ke blog saya yang penuh dengan informasi agama....Carian pintas artikel agama anda

Peta Pengunjung

210

22 Jun 2012

perkembangan saya di permata pintar


Assalamualaikum wbt.
Saya ingin menceritakan mengenai perkembangan diri saya di sini.
1. Saya terpilih  menduduki ujian MT Olimpiad kebangsaan di permata pintar, ASASIpintar dengan 8 buah sekolah SBP dan menghantar 8 orang wakil setiap sekolah. Namun begitu, saya tidak menang sebarang pingat atau sijil pencapaian terbaik tetapi hanya sijil penyertaan sahaja. Sedih rasanya. Ada juga bengkel mengenai falsafah MT Olimpiad dan macam-macam lagi. Malam itu, ada majlis makan malam dengan persembahan sekali. Hari esok Ahad ada majlis penyampaian sijil dengan pingat. Ia berlangsung pada 16 & 17 Jun 2012.

2. Summer camp US tiga minggu saya katakan itu dibuat 2 orang dengan satu dari asasi dan lagi seorang daripada permata pintar. Namanya Norul Ilham. Dia berangkat malam jumaat 22/6. Dia akan berada di sana sehingga tiga minggu akan datang. Di sini pula juga ada summer camp, iaitu 30 orang Form 4 permata pintar perempuan (ceh......sedih saya rasanya) dengan 30 orang Arab serta negara-negara lain di kolej burhanuddin helmi, UKM dan belajar di permata pintar.

3. Guru Add math, biologi dan mt turut serta sebagai teacher assistant (TA). Saat ini homework dan assignment statistics dalam microsoft excel untuk add math terlalu banyak. MT pula cigu kami suruh belajar 4 tajuk lagi sendiri. Setelah balik, ada ujian untuk menguji sejauh mana boleh belajar sendiri. Pehh...... sepanjang tiga minggu ini.  Sebab itulah saya sangat sibuk.

4. Saya juga teramat sibuk training robot untuk pertandingan negeri selangor di SMK Tinggi , Klang pada 6 julai nanti, insya-Allah. Doakan saya, boleh? Malam ini insya-Allah saya akan post artikel lain.

Tiada ulasan:

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails

Nama Asmaul-Husna Allah