Ucapan salam

Survey

Take our Online Survey

Renung-renunglah setiap hari

kata-kata hikmah agama

PENTING!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Assalamualaikum wbt.
Saya mengucapkan jutaan terima kasih kepada pengunjung kerana telah sudi membaca artikel yang saya post di blog yang penuh dengan ilmu agama.

Saya akan post beberapa artikel bertemakan haji & umrah termasuklah ibadah sempena hari raya korban..... Selamat hari raya aidiladha.....
Di bawah ini merupakan artikel mengenainya:

Bahagian 1- Puasa hari Arafah
Bahagian 2-Pengenalan Hari Raya Aidiladha
Bahagian 3-Panduan melaksanakan solat sunat hari raya korban
Bahagian 4-Sembelihan korban bukan sekadar ibadah
Bahagian 5-Ucapan hari raya korban & nasihat

Doakan saya

Assalamualaikum wbt.


Semasa saya di Sekolah Permata Pintar, saya menyeru semua pengunjung blog ini doakan saya semoga:


1. Berjaya dengan keputusan cemerlang dalam setiap ujian semester SPM terutama yang diadakan bulan Mac dengan A.


2. Diberi kefahaman tinggi dalam memahami pelajaran SPM terutama elektif sains & universiti.


3. Lepasi skor ujian TOFEL(ujian bahasa inggeris), supaya dapat ambil ujian SAT & akhirnya ke universiti di Amerika Syarikat atau London dalam kerjaya saintis.


4. Lindungilah saya supaya sentiasa di bawah penjagaan Allah swt.


5. Diberi kejayaan mewakili apa-apa pertandingan seperti genius olimpiad atau sebagainya di peringkat antarabangsa atau kebangsaan serta sukan sekali.


6. Diberi ketaqwaan yang tinggi.


7. Kalau tidak dapat sekalipun ke AS, doakan saya supaya result SPM saya serta O & A level excellent supaya dapat kerjaya tinggi lumayan & belajar di overseas.


8. Doakan saya juga semoga tidak lalai mengingati Allah swt apabila saya berjaya nanti & dapat menggunakan kebijaksanaan serta kejayaan gemilang itu ke arah jalan Allah swt & Rasul demi meninggikan syariat islam & menyumbang kemajuan di Malaysia setaraf negara barat. Hal ini kerana saya merupakan aset harapan negara. Insya-Allah. Kalau ingin islam & Malaysia maju, doakan saya.


9.Kepada sesiapa yang doakan saya & dimakbulkan Allah swt, Dia akan balas kalian semua dengan balasan ganjaran dunia akhirat.


Untuk pengetahuan semua, saya akan belajar syllabus SPM aliran sains tulen & universiti seperti algebra, calculatus, bahasa jepun & perancis.

Amin..........

pengumuman

Sempena bulan Ramadhan yang akan kita jalani pada hari lusa, insya-Allah, saya ingin ucapkan selamat menyambut dan menjalani ibadah bulan Ramadhan kepada seluruh umat Islam di dunia. Perbanyakkanlah amal ibadat berlipat ganda dan jalani ibadah puasa mengikut cara yang telah Rasullulah SAW ajarkan. Insya-Allah, saya akan menulis tazkirah ramadhan tetapi artikel ini hanya post pada setiap tiga hari seminggu (Jumaat, Sabtu & Ahad) setiap minggu dan tidak lupa juga post perkembangan saya terkini di PERMATApintar. Saya rasa ada dalam 11 kali saya akan post tazkirah ramadhan. Beberapa hari menjelang hari raya, saya akan post 3 kali mengenai ucapan saya dan artikel hari raya aidilfitri. Jangan lupa untuk mengikuti tazkirah saya walaupun 5 minit sahaja. Kunjungilah blog saya.

Tazkirah ramadhan

Artikel Hari Raya Aidilfitri

Blog lain

Blog lain

Peringatan!!!!!!!!!

Assalamualaikum wbt.

Video kiamat lebih dahsyat tetapi realitinya ia adalah gambaran sebenar & lebih dahsyat(4x) daripada video itu...... Semoga kita menginsafi kehidupan.......

'Sebarkanlah ajaranku walau satu ayat pun'

(Sabda Rasulullah SAW)
Inilah anugerah yang saya dapat(top 100 ahli blog terbaik)....
Maka sebab itulah saya mahu pengunjung supaya datang ke blog saya yang penuh dengan informasi agama....Carian pintas artikel agama anda

Peta Pengunjung

210

01 November 2012

ucapan & cerita saya di PERMATApintar


Assalamualaikum wbt dan salam sejahtera.
Saya minta maaf kerana sudah lamq tidak post artikel. Hal ini kerana selepas balik dari Kem Lambaian Danau, kami ada 'final semester 2' (ujian akhir tahun) bermula 23 oktober sehingga cuti akhir tahun (9/11). Cumanya tiada exam semasa hari raya korban, itupun sibuk buat ulang kaji dengan tidak sempat melihat penyembelihan kerbau di kawasan saya. Oleh kerana saya sibuk, terlupa pula untuk ucapkan selamat hari korban kepada semua umat Islam di dunia walaupun ucapan saya jatuh pada 16 Zulhijjah. Saya berpesan supaya memperingati kisah Nabi Ibrahim dan Nabi Ismail dalam penghayatan kita bahawa kita perlu berkorban dalam apa sahaja.

Sekarang ini saya sedang mengulangkaji agama Islam. Justeru doakan saya semoga dapat jawab exam dengan baik. Kepada pelajar yang mengambil SPM pada minggu hadapan, jawab dengan teliti dan cuba berikan keputusan terbaik kerana keputusan ini penentu kehidupanmu di masa depan.
Selasa lepas, (30/10) , kami pelajar tingkatan 4 ada 'Astronout public lecture' anjuran ANGKASA di Dectar UKM.  Dr Sheikh Muzafar dan Dr Daniel T Barry, angkasawan dari US. Pada sebelah petang, ada pertandingan program LED untuk helikopter gabungan PERMATApintar dengan Asasi Pintar. Itupun guru kami buat pemilihan, tetapi saya tidak dapat. Hanya 14 orang PERMATApintar sahaja terpilih. Sedih hati yang entahlah. Kepada yang tidak terlibat dengan helikopter itu, ulang kaji  sejarah untuk keesokannya. 2 daripada 12 group yang mengandungi 4 orang.group termasuk 2 orang kawan saya terpilih untuk persembahkan helikopter mereka di Parlimen di hadapan perdana menteri. Cemburu bertamu di hati saya berterusan. Hari ini mereka pergi. Dalam 2 group, terdapat 4 orang kawan saya. Oklah azan semakin hampir berkumandang dan baca post artikel hari raya korban tahun lepas.

Cuti ini mesti kosongkan bilik sebab asrama PERMATApintar baru siap dan akan berpindah tahun hadapan (bawa barang semula ke sana - berat dan letih).

Tiada ulasan:

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails

Nama Asmaul-Husna Allah