Ucapan salam

Survey

Take our Online Survey

Renung-renunglah setiap hari

kata-kata hikmah agama

PENTING!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Assalamualaikum wbt.
Saya mengucapkan jutaan terima kasih kepada pengunjung kerana telah sudi membaca artikel yang saya post di blog yang penuh dengan ilmu agama.

Saya akan post beberapa artikel bertemakan haji & umrah termasuklah ibadah sempena hari raya korban..... Selamat hari raya aidiladha.....
Di bawah ini merupakan artikel mengenainya:

Bahagian 1- Puasa hari Arafah
Bahagian 2-Pengenalan Hari Raya Aidiladha
Bahagian 3-Panduan melaksanakan solat sunat hari raya korban
Bahagian 4-Sembelihan korban bukan sekadar ibadah
Bahagian 5-Ucapan hari raya korban & nasihat

Doakan saya

Assalamualaikum wbt.


Semasa saya di Sekolah Permata Pintar, saya menyeru semua pengunjung blog ini doakan saya semoga:


1. Berjaya dengan keputusan cemerlang dalam setiap ujian semester SPM terutama yang diadakan bulan Mac dengan A.


2. Diberi kefahaman tinggi dalam memahami pelajaran SPM terutama elektif sains & universiti.


3. Lepasi skor ujian TOFEL(ujian bahasa inggeris), supaya dapat ambil ujian SAT & akhirnya ke universiti di Amerika Syarikat atau London dalam kerjaya saintis.


4. Lindungilah saya supaya sentiasa di bawah penjagaan Allah swt.


5. Diberi kejayaan mewakili apa-apa pertandingan seperti genius olimpiad atau sebagainya di peringkat antarabangsa atau kebangsaan serta sukan sekali.


6. Diberi ketaqwaan yang tinggi.


7. Kalau tidak dapat sekalipun ke AS, doakan saya supaya result SPM saya serta O & A level excellent supaya dapat kerjaya tinggi lumayan & belajar di overseas.


8. Doakan saya juga semoga tidak lalai mengingati Allah swt apabila saya berjaya nanti & dapat menggunakan kebijaksanaan serta kejayaan gemilang itu ke arah jalan Allah swt & Rasul demi meninggikan syariat islam & menyumbang kemajuan di Malaysia setaraf negara barat. Hal ini kerana saya merupakan aset harapan negara. Insya-Allah. Kalau ingin islam & Malaysia maju, doakan saya.


9.Kepada sesiapa yang doakan saya & dimakbulkan Allah swt, Dia akan balas kalian semua dengan balasan ganjaran dunia akhirat.


Untuk pengetahuan semua, saya akan belajar syllabus SPM aliran sains tulen & universiti seperti algebra, calculatus, bahasa jepun & perancis.

Amin..........

pengumuman

Sempena bulan Ramadhan yang akan kita jalani pada hari lusa, insya-Allah, saya ingin ucapkan selamat menyambut dan menjalani ibadah bulan Ramadhan kepada seluruh umat Islam di dunia. Perbanyakkanlah amal ibadat berlipat ganda dan jalani ibadah puasa mengikut cara yang telah Rasullulah SAW ajarkan. Insya-Allah, saya akan menulis tazkirah ramadhan tetapi artikel ini hanya post pada setiap tiga hari seminggu (Jumaat, Sabtu & Ahad) setiap minggu dan tidak lupa juga post perkembangan saya terkini di PERMATApintar. Saya rasa ada dalam 11 kali saya akan post tazkirah ramadhan. Beberapa hari menjelang hari raya, saya akan post 3 kali mengenai ucapan saya dan artikel hari raya aidilfitri. Jangan lupa untuk mengikuti tazkirah saya walaupun 5 minit sahaja. Kunjungilah blog saya.

Tazkirah ramadhan

Artikel Hari Raya Aidilfitri

Blog lain

Blog lain

Peringatan!!!!!!!!!

Assalamualaikum wbt.

Video kiamat lebih dahsyat tetapi realitinya ia adalah gambaran sebenar & lebih dahsyat(4x) daripada video itu...... Semoga kita menginsafi kehidupan.......

'Sebarkanlah ajaranku walau satu ayat pun'

(Sabda Rasulullah SAW)
Inilah anugerah yang saya dapat(top 100 ahli blog terbaik)....
Maka sebab itulah saya mahu pengunjung supaya datang ke blog saya yang penuh dengan informasi agama....Carian pintas artikel agama anda

Peta Pengunjung

210

11 Januari 2013

Cerita saya di PERMATApintar


Assalamualikum wbt dan salam sejahtera.
Saya ingin menceritakan dalam dua minggu ini di PERMATApintar. Pada minggu pertama, kami tidak belajar kerana ada pelbagai taklimat yang ingin diberikan. Kami bergotong-royong dalam minggu ini membersihkan asrama, dewan makan dan surau serta tidak terkecuali kelas dan makmal. Cantik jugalah asrama dan surau kerana asrama ada tirai berwarna-warni dan meja belajar mempunyai banyak ruangan untuk disimpan dengan katil yang empuk. Saya sebilik dengan rakan karib saya, Shah Hakimi. Normalnya, kami bermain bola sepak di belakang blok bilik instruktor baru macam 1 bilik 2 orang guru kami manakala main bola tampar di depan blok pentadbiran. Seterusnya, di dewan pula kami bermain badminton sampai pukul 6 petang.

Allhamduillah!! Saya mendapat 5 atau 6A pada semester akhir 2 lepas. Oleh kerana 70% pelajar pointer bawah 3, jadual kami terlalu padat.

1. Pagi Isnin - Jumaat - belajar.
2. Petang itu, ada kelas PQS dan PSI (saya tidak mengambil pun dan selebihnya prep). Ada juga kelas LMS (Learning Management Self) di mana instruktor memuat turun sesetengah 'assignment' dalam laman web tersebut.
3. Malam itu, ada prep setiap hari termasuk hari Khamis, kelas kalkulus kelas kami. Manakala kelas bahasa Jepun pula 2.30-4.30 petang.
4. Petang Jumaat, ada sesi kaunseling. Untuk aktiviti kokurikulum,
Kelab - Robotik.
Unit beruniform - Bulan Sabit Merah Malaysia.
Permainan - Badminton.

Perjumpaan dibuat bermula bulan depan. Manakala aktiviti kesenian dimasukkan hari Sabtu (9-11.30 pagi). Saya memilih untuk menyertai koir sekolah di mana setiap kali peristiwa atau petandingan, kami akan buat kerana saya pernah berpengalaman dalam koir setahun.

5. Dalam hujung bulan ini, kami bermula membuat kajian research dengan mentor kami dari UKM. Saya tidak menyangka (hari jadi saya 4 Januari) disambut meriah oleh instruktor, akwan-kawan dan prof kami dalam sejarah hidup saya. Allhamduillah!!!!!! Hadiahnya tidak terdaya saya untuk habiskannya dengan kek lagi. Kalau pointer bawah 2, kena buang. Kemudian, kalau pointer di atas 3, dapat menyertai pertandingan. Saya menyeru kepada semua supaya doakan kejayaan saya di sana termasuk terpilih menyertai kejohanan sukan Hulu Langat bulan April ini dan genius olimpiad.

6. 18 & 19 Januari ini, kami ada 'open day' untuk perjumpaan ibu bapa dengan instruktor mengenai prestasi keputusan ujian lepas. Setelah itu, ada hari anugerah, tidak dapat pun dan juga mesyuarat PIBG. Insya-Allah, keluarga saya akan datang ke sini. Untuk pendaftaran pelajar baru tingkatan 4, ia akan berlangsung pada 21 Januari ini. Itu sahaja.

Tiada ulasan:

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails

Nama Asmaul-Husna Allah