Ucapan salam

Survey

Take our Online Survey

Renung-renunglah setiap hari

kata-kata hikmah agama

PENTING!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Assalamualaikum wbt.
Saya mengucapkan jutaan terima kasih kepada pengunjung kerana telah sudi membaca artikel yang saya post di blog yang penuh dengan ilmu agama.

Saya akan post beberapa artikel bertemakan haji & umrah termasuklah ibadah sempena hari raya korban..... Selamat hari raya aidiladha.....
Di bawah ini merupakan artikel mengenainya:

Bahagian 1- Puasa hari Arafah
Bahagian 2-Pengenalan Hari Raya Aidiladha
Bahagian 3-Panduan melaksanakan solat sunat hari raya korban
Bahagian 4-Sembelihan korban bukan sekadar ibadah
Bahagian 5-Ucapan hari raya korban & nasihat

Doakan saya

Assalamualaikum wbt.


Semasa saya di Sekolah Permata Pintar, saya menyeru semua pengunjung blog ini doakan saya semoga:


1. Berjaya dengan keputusan cemerlang dalam setiap ujian semester SPM terutama yang diadakan bulan Mac dengan A.


2. Diberi kefahaman tinggi dalam memahami pelajaran SPM terutama elektif sains & universiti.


3. Lepasi skor ujian TOFEL(ujian bahasa inggeris), supaya dapat ambil ujian SAT & akhirnya ke universiti di Amerika Syarikat atau London dalam kerjaya saintis.


4. Lindungilah saya supaya sentiasa di bawah penjagaan Allah swt.


5. Diberi kejayaan mewakili apa-apa pertandingan seperti genius olimpiad atau sebagainya di peringkat antarabangsa atau kebangsaan serta sukan sekali.


6. Diberi ketaqwaan yang tinggi.


7. Kalau tidak dapat sekalipun ke AS, doakan saya supaya result SPM saya serta O & A level excellent supaya dapat kerjaya tinggi lumayan & belajar di overseas.


8. Doakan saya juga semoga tidak lalai mengingati Allah swt apabila saya berjaya nanti & dapat menggunakan kebijaksanaan serta kejayaan gemilang itu ke arah jalan Allah swt & Rasul demi meninggikan syariat islam & menyumbang kemajuan di Malaysia setaraf negara barat. Hal ini kerana saya merupakan aset harapan negara. Insya-Allah. Kalau ingin islam & Malaysia maju, doakan saya.


9.Kepada sesiapa yang doakan saya & dimakbulkan Allah swt, Dia akan balas kalian semua dengan balasan ganjaran dunia akhirat.


Untuk pengetahuan semua, saya akan belajar syllabus SPM aliran sains tulen & universiti seperti algebra, calculatus, bahasa jepun & perancis.

Amin..........

pengumuman

Sempena bulan Ramadhan yang akan kita jalani pada hari lusa, insya-Allah, saya ingin ucapkan selamat menyambut dan menjalani ibadah bulan Ramadhan kepada seluruh umat Islam di dunia. Perbanyakkanlah amal ibadat berlipat ganda dan jalani ibadah puasa mengikut cara yang telah Rasullulah SAW ajarkan. Insya-Allah, saya akan menulis tazkirah ramadhan tetapi artikel ini hanya post pada setiap tiga hari seminggu (Jumaat, Sabtu & Ahad) setiap minggu dan tidak lupa juga post perkembangan saya terkini di PERMATApintar. Saya rasa ada dalam 11 kali saya akan post tazkirah ramadhan. Beberapa hari menjelang hari raya, saya akan post 3 kali mengenai ucapan saya dan artikel hari raya aidilfitri. Jangan lupa untuk mengikuti tazkirah saya walaupun 5 minit sahaja. Kunjungilah blog saya.

Tazkirah ramadhan

Artikel Hari Raya Aidilfitri

Blog lain

Blog lain

Peringatan!!!!!!!!!

Assalamualaikum wbt.

Video kiamat lebih dahsyat tetapi realitinya ia adalah gambaran sebenar & lebih dahsyat(4x) daripada video itu...... Semoga kita menginsafi kehidupan.......

'Sebarkanlah ajaranku walau satu ayat pun'

(Sabda Rasulullah SAW)
Inilah anugerah yang saya dapat(top 100 ahli blog terbaik)....
Maka sebab itulah saya mahu pengunjung supaya datang ke blog saya yang penuh dengan informasi agama....Carian pintas artikel agama anda

Peta Pengunjung

210

04 Mac 2010

Hukuman mesti lebih berat

SEPERTI sudah menjadi budaya dalam masyarakat kita, kes pembuangan bayi, penderaan kanak-kanak, malah kes rogol melibatkan kanak- kanak semakin menjadi-jadi. Seluruh masyarakat menjadi marah, sakit hati dan merasa terkilan dengan kejadian yang menimpa kanak-kanak di seluruh Malaysia.
Apakah Malaysia bukan tempat yang selamat bagi kanak- kanak?
Saban hari ada saja kes yang melibatkan kanak-kanak dilaporkan media. Apabila ada kes yang sebegini, ramai yang mula buka mata dan mengambil tindakan proaktif untuk menangani masalah ini.
Tapi apabila tiada kes dilaporkan kita mula mengunci mulut dan menutup pintu hati untuk terus memberi perhatian kepada kanak-kanak di negara ini.
Apabila kes ini mula suam-suam kuku, ramai yang mula tutup mata dan tidak lagi mengambil berat akan keselamatan kanak-kanak.
Seakan tidak takut kepada undang- undang, kanak-kanak terus dinafikan hak mereka. Bagi saya, hukuman seperti dipenjara, tidak memadai bagi pesalah yang mendatangkan kecederaan kepada kanak-kanak secara mental dan fizikal.
Saya cukup menghormati usaha negara jiran kita Singapura dalam menangani kes ini.
Pesalah yang merogol kanak-kanak dikenakan hukuman mati, apatah lagi yang melibatkan kes kematian kanak-kanak.
Seharusnya kita buka mata dan mengkaji semula undang-undang di negara ini. Merogol kanak-kanak hanya dikenakan maksimum 20 tahun penjara. Ini memang tidak memadai!
Rasa marah sahaja tidak mencukupi. Rasa simpati sahaja tidak mampu mengurangkan penderitaan mereka. Apalah dosa kanak-kanak ini diperlakukan sedemikian? Kanak-kanak di bawah 12 tahun belum matang. Dan sepatutnya orang dewasa menjadi pelindung kepada mereka.
Akan tetapi pada masa sekarang, orang dewasa merupakan ancaman kepada kanak-kanak.
Saya mengharapkan cerdik pandai, khususnya pengamal undang-undang, agar segera menyemak undang-undang di Malaysia khususnya yang melibatkan kanak-kanak.
Saya bukanlah insan yang layak bercakap soal undang-undang. Tetapi kerana rasa simpati yang menebal, saya tidak mahu kita semua hanya meluahkan rasa simpati di mulut tetapi tindakan tidak diambil bagi mengekang masalah ini.
Diharap kanak-kanak di Malaysia ini dapat hidup dengan tenang dan gembira. Jika mereka dicederakan secara mental atau fizikal, mereka wajib mendapat pembelaan tertinggi di Malaysia.

Tiada ulasan:

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails

Nama Asmaul-Husna Allah