Ucapan salam

Survey

Take our Online Survey

Renung-renunglah setiap hari

kata-kata hikmah agama

PENTING!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Assalamualaikum wbt.
Saya mengucapkan jutaan terima kasih kepada pengunjung kerana telah sudi membaca artikel yang saya post di blog yang penuh dengan ilmu agama.

Saya akan post beberapa artikel bertemakan haji & umrah termasuklah ibadah sempena hari raya korban..... Selamat hari raya aidiladha.....
Di bawah ini merupakan artikel mengenainya:

Bahagian 1- Puasa hari Arafah
Bahagian 2-Pengenalan Hari Raya Aidiladha
Bahagian 3-Panduan melaksanakan solat sunat hari raya korban
Bahagian 4-Sembelihan korban bukan sekadar ibadah
Bahagian 5-Ucapan hari raya korban & nasihat

Doakan saya

Assalamualaikum wbt.


Semasa saya di Sekolah Permata Pintar, saya menyeru semua pengunjung blog ini doakan saya semoga:


1. Berjaya dengan keputusan cemerlang dalam setiap ujian semester SPM terutama yang diadakan bulan Mac dengan A.


2. Diberi kefahaman tinggi dalam memahami pelajaran SPM terutama elektif sains & universiti.


3. Lepasi skor ujian TOFEL(ujian bahasa inggeris), supaya dapat ambil ujian SAT & akhirnya ke universiti di Amerika Syarikat atau London dalam kerjaya saintis.


4. Lindungilah saya supaya sentiasa di bawah penjagaan Allah swt.


5. Diberi kejayaan mewakili apa-apa pertandingan seperti genius olimpiad atau sebagainya di peringkat antarabangsa atau kebangsaan serta sukan sekali.


6. Diberi ketaqwaan yang tinggi.


7. Kalau tidak dapat sekalipun ke AS, doakan saya supaya result SPM saya serta O & A level excellent supaya dapat kerjaya tinggi lumayan & belajar di overseas.


8. Doakan saya juga semoga tidak lalai mengingati Allah swt apabila saya berjaya nanti & dapat menggunakan kebijaksanaan serta kejayaan gemilang itu ke arah jalan Allah swt & Rasul demi meninggikan syariat islam & menyumbang kemajuan di Malaysia setaraf negara barat. Hal ini kerana saya merupakan aset harapan negara. Insya-Allah. Kalau ingin islam & Malaysia maju, doakan saya.


9.Kepada sesiapa yang doakan saya & dimakbulkan Allah swt, Dia akan balas kalian semua dengan balasan ganjaran dunia akhirat.


Untuk pengetahuan semua, saya akan belajar syllabus SPM aliran sains tulen & universiti seperti algebra, calculatus, bahasa jepun & perancis.

Amin..........

pengumuman

Sempena bulan Ramadhan yang akan kita jalani pada hari lusa, insya-Allah, saya ingin ucapkan selamat menyambut dan menjalani ibadah bulan Ramadhan kepada seluruh umat Islam di dunia. Perbanyakkanlah amal ibadat berlipat ganda dan jalani ibadah puasa mengikut cara yang telah Rasullulah SAW ajarkan. Insya-Allah, saya akan menulis tazkirah ramadhan tetapi artikel ini hanya post pada setiap tiga hari seminggu (Jumaat, Sabtu & Ahad) setiap minggu dan tidak lupa juga post perkembangan saya terkini di PERMATApintar. Saya rasa ada dalam 11 kali saya akan post tazkirah ramadhan. Beberapa hari menjelang hari raya, saya akan post 3 kali mengenai ucapan saya dan artikel hari raya aidilfitri. Jangan lupa untuk mengikuti tazkirah saya walaupun 5 minit sahaja. Kunjungilah blog saya.

Tazkirah ramadhan

Artikel Hari Raya Aidilfitri

Blog lain

Blog lain

Peringatan!!!!!!!!!

Assalamualaikum wbt.

Video kiamat lebih dahsyat tetapi realitinya ia adalah gambaran sebenar & lebih dahsyat(4x) daripada video itu...... Semoga kita menginsafi kehidupan.......

'Sebarkanlah ajaranku walau satu ayat pun'

(Sabda Rasulullah SAW)
Inilah anugerah yang saya dapat(top 100 ahli blog terbaik)....
Maka sebab itulah saya mahu pengunjung supaya datang ke blog saya yang penuh dengan informasi agama....Carian pintas artikel agama anda

Peta Pengunjung

210

30 Oktober 2009

Tentera AS campak al-Quran dalam lubang tandas

Penyeksaan yang dilalui oleh Sami Al-Hajj sepanjang berada dalam tahanan tentera Amerika Syarikat (AS) mungkin boleh disamakan dengan apa yang dikatakan sebagai 'neraka dunia'.
Begitulah yang digambarkan oleh rakyat Sudan itu sewaktu diminta menceritakan pengalamannya menjadi tahanan di kem tentera laut AS di Teluk Guantanamo, Cuba selama tujuh tahun sejak ditahan pada Disember 2001.
Katanya, daripada apa yang beliau dan tahanan lain lalui, bolehlah disimpulkan bahawa tentera AS langsung tidak menghormati agama Islam malah mereka tidak mempedulikan nyawa orang lain kecuali diri mereka sendiri.
Menurut Sami, peristiwa yang paling menyakitkan hatinya ialah ketika beliau nampak bagaimana askar-askar itu mengoyak dan mencampakkan kitab suci al-Quran ke dalam lubang tandas.
"Rasa sakit hati sukar digambarkan, terlalu sakit. Namun apa yang boleh kami lakukan ketika itu? Malah mereka melakukan pelbagai perkara untuk menjatuhkan maruah Islam dan membuatkan kami berasa rendah diri dan sakit hati," katanya kepada Utusan Malaysia.
Beliau merupakan seorang daripada ahli panel untuk sesi "Perang dan Media Massa" pada Persidangan Antarabangsa Menjenayahkan Perang anjuran Pertubuhan Keamanan Sedunia Perdana (PGPO) dan Yayasan Menjenayahkan Perang Kuala Lumpur (KLFCW) di Pusat Dagangan Dunia Putra (PWTC) di sini hari ini.
Menurutnya, tahanan perang AS dikenakan pelbagai bentuk penderaan sehingga jika diceritakan mungkin ada yang tidak percaya bahawa ada yang sanggup bertindak seperti binatang terutama di zaman semua orang mengaku sebagai manusia bertamadun.
"Tahanan juga ditahan di dalam bilik yang lampunya dibuka selama 24 jam dan ini menyebabkan kami tidak tahu waktu siang atau malam.
"Ini membuatkan kami tidak tahu waktu solat malah kami juga tidak tahu bilakah sebenarnya bulan Ramadan, jadi sukar untuk kami menjalankan tanggungjawab sebagai seorang penganut Islam sepanjang ditahan di sana," katanya.
Sami yang bertugas sebagai wartawan dengan stesen televisyen Al-Jazeera ditahan ketika berada di sempadan Pakistan dan Afghanistan untuk membuat liputan perang selepas pencerobohan AS ke atas Afghanistan pada November 2001.
Tentera AS yang menahannya tidak mempedulikan penjelasan beliau malah terus menahannya di Bagram, Afghanistan sebelum dihantar ke Teluk Guantanamo dan ditahan selama tujuh tahun.
Menurut Sami, tahanan hanya diberi makanan sekali sehari dan kadang-kala dua hari sekali.
"Bukan itu sahaja, tahanan juga akan disumbat ke dalam bilik yang diperbuat daripada besi. Suhu bilik tersebut seperti peti sejuk dan kami dimasukkan ke sana selama beberapa jam tanpa pakaian kecuali seluar pendek," katanya.
Dalam pada itu, Sami berharap Malaysia dapat memainkan peranan penting dalam memperjuangkan keamanan sejagat.
"Saya lihat negara ini boleh memainkan peranan penting memandangkan sokongan kuat majoriti rakyatnya terhadap keamanan.
"Usaha bekas Perdana Menteri, Tun Dr. Mahathir Mohamad juga wajar dijadikan contoh oleh semua pemimpin di dunia, bukan sahaja pemimpin Islam tetapi tidak kira agama dan bangsa," ujarnya yang ditahan di Teluk Guantanamo sehingga tahun lalu.
Selain itu, beliau juga percaya pihak media massa mampu melakukan yang terbaik untuk mempengaruhi masyarakat dunia untuk membenci kekejaman dan paling penting mendesak agar perang dijadikan sebagai satu bentuk jenayah.

Tiada ulasan:

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails

Nama Asmaul-Husna Allah