Ucapan salam

Survey

Take our Online Survey

Renung-renunglah setiap hari

kata-kata hikmah agama

PENTING!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Assalamualaikum wbt.
Saya mengucapkan jutaan terima kasih kepada pengunjung kerana telah sudi membaca artikel yang saya post di blog yang penuh dengan ilmu agama.

Saya akan post beberapa artikel bertemakan haji & umrah termasuklah ibadah sempena hari raya korban..... Selamat hari raya aidiladha.....
Di bawah ini merupakan artikel mengenainya:

Bahagian 1- Puasa hari Arafah
Bahagian 2-Pengenalan Hari Raya Aidiladha
Bahagian 3-Panduan melaksanakan solat sunat hari raya korban
Bahagian 4-Sembelihan korban bukan sekadar ibadah
Bahagian 5-Ucapan hari raya korban & nasihat

Doakan saya

Assalamualaikum wbt.


Semasa saya di Sekolah Permata Pintar, saya menyeru semua pengunjung blog ini doakan saya semoga:


1. Berjaya dengan keputusan cemerlang dalam setiap ujian semester SPM terutama yang diadakan bulan Mac dengan A.


2. Diberi kefahaman tinggi dalam memahami pelajaran SPM terutama elektif sains & universiti.


3. Lepasi skor ujian TOFEL(ujian bahasa inggeris), supaya dapat ambil ujian SAT & akhirnya ke universiti di Amerika Syarikat atau London dalam kerjaya saintis.


4. Lindungilah saya supaya sentiasa di bawah penjagaan Allah swt.


5. Diberi kejayaan mewakili apa-apa pertandingan seperti genius olimpiad atau sebagainya di peringkat antarabangsa atau kebangsaan serta sukan sekali.


6. Diberi ketaqwaan yang tinggi.


7. Kalau tidak dapat sekalipun ke AS, doakan saya supaya result SPM saya serta O & A level excellent supaya dapat kerjaya tinggi lumayan & belajar di overseas.


8. Doakan saya juga semoga tidak lalai mengingati Allah swt apabila saya berjaya nanti & dapat menggunakan kebijaksanaan serta kejayaan gemilang itu ke arah jalan Allah swt & Rasul demi meninggikan syariat islam & menyumbang kemajuan di Malaysia setaraf negara barat. Hal ini kerana saya merupakan aset harapan negara. Insya-Allah. Kalau ingin islam & Malaysia maju, doakan saya.


9.Kepada sesiapa yang doakan saya & dimakbulkan Allah swt, Dia akan balas kalian semua dengan balasan ganjaran dunia akhirat.


Untuk pengetahuan semua, saya akan belajar syllabus SPM aliran sains tulen & universiti seperti algebra, calculatus, bahasa jepun & perancis.

Amin..........

pengumuman

Sempena bulan Ramadhan yang akan kita jalani pada hari lusa, insya-Allah, saya ingin ucapkan selamat menyambut dan menjalani ibadah bulan Ramadhan kepada seluruh umat Islam di dunia. Perbanyakkanlah amal ibadat berlipat ganda dan jalani ibadah puasa mengikut cara yang telah Rasullulah SAW ajarkan. Insya-Allah, saya akan menulis tazkirah ramadhan tetapi artikel ini hanya post pada setiap tiga hari seminggu (Jumaat, Sabtu & Ahad) setiap minggu dan tidak lupa juga post perkembangan saya terkini di PERMATApintar. Saya rasa ada dalam 11 kali saya akan post tazkirah ramadhan. Beberapa hari menjelang hari raya, saya akan post 3 kali mengenai ucapan saya dan artikel hari raya aidilfitri. Jangan lupa untuk mengikuti tazkirah saya walaupun 5 minit sahaja. Kunjungilah blog saya.

Tazkirah ramadhan

Artikel Hari Raya Aidilfitri

Blog lain

Blog lain

Peringatan!!!!!!!!!

Assalamualaikum wbt.

Video kiamat lebih dahsyat tetapi realitinya ia adalah gambaran sebenar & lebih dahsyat(4x) daripada video itu...... Semoga kita menginsafi kehidupan.......

'Sebarkanlah ajaranku walau satu ayat pun'

(Sabda Rasulullah SAW)
Inilah anugerah yang saya dapat(top 100 ahli blog terbaik)....
Maka sebab itulah saya mahu pengunjung supaya datang ke blog saya yang penuh dengan informasi agama....Carian pintas artikel agama anda

Peta Pengunjung

210

02 Oktober 2010

Ijtimak munajat hadapi peperiksaanProgram 'Ijtimak Munajat Kecemerlangan Pelajar PMR, SPM dan STPM 2010' dimulakan dengan solat hajat berjemaah.KEPENTINGAN ilmu dalam kehidupan kita di dunia ini memang tidak boleh disangkal. Ilmu mengeluarkan kita daripada kejahilan dan juga kemiskinan. Ilmu juga membolehkan kita mengenal Allah yang menciptakan kita.
Oleh yang demikian, Jabatan Pelajaran Wilayah Persekutuan Kuala Lumpur dengan kerjasama Masjid Negara menganjurkanProgram Ijtimak Munajat Kecemerlangan Pelajar PMR, SPM dan STPM 2010 di Dewan Solat Utama, Masjid Negara, Jalan Perdana, Kuala Lumpur, baru-baru ini.
Seramai kira-kira 3,000 pelajar yang bakal menduduki peperiksaan utama iaitu Penilaian Menengah Rendah (PMR), Sijil Pelajaran Malaysia (SPM) dan Sijil Tinggi Persekolahan Malaysia (STPM) hujung tahun ini hadir.
Mereka terdiri daripada para pelajar yang mewakili 97 sekolah di sekitar ibu negara.
Antara pengisian program adalah solat fardu maghrib dan isyak berjemaah, bacaan Yasin dan tahlil, solat sunat hajat dan doa munajat secara berjemaah.
Turut diadakan adalah ceramah motivasi oleh Penolong Pengarah Bahagian Kawalan Teks al-Quran, Kementerian Dalam Negeri, Mohd. Miftah Anuar.
Antara objektif program adalah menyemai tabiat taabudiyah kepada Allah SWT untuk memohon sesuatu keperluan duniawi dan ukhrawi setelah berusaha dan berikhtiar.
Di samping itu, ia bertujuan memupuk semangat ukhuwah dan kerjasama antara ibu bapa, guru-guru, pelajar, orang awam dan di antara institusi-institusi lain dengan Jabatan Pelajaran Wilayah Persekutuan Kuala Lumpur untuk mencapai kecemerlangan akademik dan akhlak pelajar.
Program ini juga adalah kemuncak kepada Majlis Solat Hajat dan bacaan Yassin yang diadakan di sekolah-sekolah pada setiap tahun terutamanya di saat menjelangnya peperiksaan.
Di harap program ini dapat melahirkan pelajar yang cemerlang, berakhlak mulia, berwawasan serta boleh menjadi qudwah hasanah kepada generasi yang akan datang dan boleh memimpin Ummah untuk kebahagiaan dunia dan akhirat.
Sementara itu, Pengarah Pelajaran Wilayah Persekutuan yang juga penaung program, Mohd. Adenan Deraman dalam ucapannya berharap Program tahunan itu akan memberi pedoman serta petunjuk untuk para pelajar.
Pada masa yang sama, ia dapat merapatkan lagi hubungan silaturrahim antara pelajar, ibu bapa dan guru-guru.
Kata beliau, majlis sebegini adalah antara usaha melahirkan masyarakat Islam yang mempunyai wihadtul fikrah untuk membina satu masyarakat yang termasuk dalam ungkapankhaira ummah yang boleh dijadikan model dan contoh kepada masyarakat lain dengan menerapkan tema Modal Insan Cemerlang, Minda Kelas Pertama.
"Saya berharap para pelajar akan memperolehi keputusan cemerlang dalam peperiksaan yang bakal dihadapi," tambahnya.

Tiada ulasan:

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails

Nama Asmaul-Husna Allah